Privacy Policy

Deze privacy policy beschrijft de persoonsgegevens die worden verzameld of gegenereerd (verwerkt) wanneer u gebruik maakt van de Infotheek website. Deze policy beschrijft de categorieën van persoonsgegevens die verzameld worden bij het gebruik van de website en hoe uw persoonsgegevens gebruikt, gedeeld en beschermd worden. De policy beschrijft verder welke keuzes u heeft met betrekking tot uw persoonsgegevens en hoe u ons kan contacteren.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

Infotheek, Dorus Rijkersweg 15, 2315 WC te Leiden, Nederland (Infotheek, wij of ons) is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking ten behoeve van deze website in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. Wij streven ernaar de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming en beveiliging van uw persoonsgegevens onder de EU Data Protection Directive (95/46/EC).

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij vragen u bepaalde persoonsgegevens mee te delen om u de producten en diensten, waar u ons om verzoekt, te kunnen leveren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u aankopen doet, berichten wenst te ontvangen, een account aanmaakt, aan onze acties deelneemt, of met onze website interacteert. De persoonsgegevens die u bij ons indient kunnen contact informatie, betalingsvoorkeuren en geboortedatum bevatten. Als toevoeging daarop kunnen wij persoonsgegevens verkrijgen van externe bronnen zoals krediet informatie en adres updates.

Waarvoor verwerken wij uw persoonsgegevens?

We kunnen uw persoonsgegevens gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Het creëren en managen van uw persoonlijke account bij Infotheek;
  • Het verwerken van uw bestellingen en retourneren via onze onlineservices;
  • Het verzenden van berichten met betrekking tot leveringsstatus;
  • Het persoonlijk contacteren wanneer er problemen met uw bestelling voorkomen;
  • Het beantwoorden van uw vragen en u informeren met betrekking tot gewijzigde diensten;
  • Het verzenden van marketingaanbiedingen zoals nieuwsbrieven en magazines;
  • Het contacteren van de winnaars van onze online acties;
  • Het managen van uw account door het uitvoeren van krediet checks;
  • Het maken van analyses om u van relevante marketingaanbiedingen –en informatie te voorzien;
  • Het versturen van onderzoeken naar uw adres om u zo een mogelijkheid te geven om invloed uit te oefenen op ons aanbod en services;
  • Het valideren van uw bedrijf- en bestelmachtiging;
  • Het testen en verbeteren van onze systemen waarbij services worden geleverd;
  • Het voorkomen van misbruik of ongepast gebruik van onze services.

We zullen uw persoonsgegevens bewaren zolang dit nodig is om de bovenstaande doeleinden te bewerkstelligen of voor zolang wij dit verplicht zijn op grond van de Wet. Hierna zullen uw persoonsgegevens worden verwijderd.

Wanneer verwerken wij persoonsgegevens?

Wanneer u met onze website interacteert, worden er gegevens automatisch verzameld en doorgegeven aan Infotheek door de technologieplatformen die u de dienst bieden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat uw internetbrowser of mobiele toestellen bepaalde gegevens met Infotheek delen doordat deze apparaten interacteren met de website van Infotheek. Meer informatie hieromtrent vindt u in het gedeelte betreffende de cookies verder in de policy. Deze gegevens omvatten:

  • Apparaat-ID, oproep status, netwerktoegang, opslag- en batterij-informatie;
  • Cookies, IP-adressen, referrer-headers, gegevens die uw internetbrowsers en de versie ervan identificeren, en web beacons en tags.

Waar zijn uw persoonsgegevens verwerkt?

De persoonsgegevens die wij verwerken worden opgeslagen in de EEA (European Economic Area), maar kunnen ook uitgewisseld en verwerkt worden in een land buiten de EEA. Wanneer er sprake is van een dergelijke uitwisseling van uw persoonsgegevens zal dit conform de van toepassing zijnde Wet plaatsvinden.

Hoe beschermen wij uw persoonsgegevens?

Infotheek heeft technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen opzettelijke of niet-opzettelijke vernietiging, verlies, manipulatie en ongeautoriseerde toegang en tegen alle andere onwettige vormen van verwerking en misbruik. Wij passen onze veiligheidsmaatregelen aan op technologische voortgang en ontwikkelingen.

Wat zijn uw rechten?

U heeft het recht om op elk willekeurig tijdstip (gratis, een keer per jaar) een informatie verzoek in te dienen met betrekking tot uw persoonsgegevens die wij beheren. Wanneer uw persoonsgegevens incorrect, incompleet of irrelevant zijn, kunt u ons verzoeken om de informatie te corrigeren of te verwijderen. Wij kunnen uw persoonsgegevens niet verwijderen wanneer wij een wettelijke opslagverplichting hebben, zoals boekhoudingregels of wanneer er andere legitieme gronden van toepassingen zijn, zoals onvereffende schulden. U kunt uw persoonsgegevens aangaande marketingactiviteiten ten alle tijden terugtrekken. Hiervoor kunt u contact opnemen via marketing@infotheek.com.

Cookie Policy

Wat zijn cookies?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Wat zijn de overige technieken?

JavaScript en web beacons zijn standaard internettechnieken die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem informatie kan verzamelen (JavaScripts), deze in kleine, eenvoudige tekstbestandjes kan opslaan (cookies) en vervolgens kan versturen (web beacons).

Cookies en overige technieken worden gebruikt bij vrijwel alle bestaande webwinkels. Ook wij maken hier gebruik van om de volgende doeleinden te realiseren:

  • Het makkelijker en persoonlijker maken van jouw bezoek en winkelervaring bij Infotheek;
  • Het onthouden van persoonsgegevens zodat je niet dezelfde informatie ontvangt of deze moet invullen op de website;
  • Het aanbieden van speciale functionaliteiten zoals de winkelwagen;
  • Het meten van het gebruik van de website en daarop aansluitend het continue verbeteren van onze website;
  • Het aanbieden van relevante aanbiedingen en advertenties;
  • Het identificeren van welk apparaat je gebruikt maakt wanneer je onze website bezoekt;
  • Het registreren van hoe vaak een aanbiedingen en/of advertentie wordt getoond en dit af te stemmen op uw behoeften en interesse. Hierdoor voorkomen we dat u steeds dezelfde marketingactiviteiten ziet.

Wat zijn cookies van derden?

Wij maken gebruik van cookies van derden om statistieken te verzamelen voor analytische tools zoals Google Analytics. Dit zijn zowel permanent als sessie cookies. Met betrekking tot het gebruik van de cookies van derden refereren wij naar de privacy –en cookie policy van de desbetreffende bedrijven:

Welke cookies gebruiken wij?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website door onze klanten te volgen en om een inzicht te krijgen in de voorkeuren van onze klanten. Dit laat ons toe diensten te leveren aan onze klanten en hun online-ervaring te verbeteren. Wij gebruiken drie type cookies op onze website:

  • Functional cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom altijd ingeschakeld. Zij zorgen ervoor dat de winkelwagen en het check-out proces mogelijk is en helpen bij beveiligingskwesties en bij het naleven van regelgeving.
  • Performance cookies helpen om de functionaliteit van onze website verbeteren door het gebruik ervan te volgen. Deze cookies zorgen ervoor dat we uw verzoek sneller kunnen verwerken en laten deze cookies ons toe de door u geselecteerde voorkeuren te onthouden. Indien u deze cookies weigert, kan dit leiden tot irrelevante aanbevelingen en mindere gebruikservaring van de website.
  • Sociale media cookies (van derden) bieden u de mogelijkheid om te interacteren maken met uw sociale netwerken en informatie van onze website via sociale media te delen. Indien u deze cookies weigert, kunt u mogelijk geen verbinding maken met Facebook, Twitter of andere sociale netwerken en/of kunt u geen informatie delen via sociale media.
  • Advertising cookies (van derden) verzamelen informatie die helpt om relevante aanbiedingen en advertenties aan te bieden, zowel binnen als buiten onze website. In sommige gevallen houdt het gebruik van deze cookies de verwerking van uw persoonsgegevens in. Indien u deze cookies weigert, krijgt u mogelijk irrelevante advertenties te zien.

U kan deze cookies gemakkelijk verwijderen van uw computer of mobile device door uw browser te gebruiken. Onderstaand een overzicht met uitleg per meest gebruikte browsers:

Gebruiken wij externe links?

De website kan over externe links naar andere websites beschikken die niet onder onze supervisie vallen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de bescherming van uw privacy of content van deze websites, maar wij bieden deze links aan om het makkelijker te maken voor bezoekers om meer informatie over specifieke onderwerpen te vinden.

Wijzigingen aangaande onze privacy –en cookie policy?

Zowel het toepasselijk recht als onze praktijken veranderen in de loop van de tijd. Indien wij beslissen om onze policy aan te passen, zullen wij de wijzigingen op onze website plaatsen. Wij raden u aan onze policy te lezen en regelmatig te controleren of deze gewijzigd werd. Deze policy werd voor het laatst gewijzigd in november 2016.

Heeft u vragen aangaande onze privacy –en cookie policy?

Indien u vragen, opmerkingen of bezorgdheden heeft met betrekking tot onze privacy policy, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Infotheek

Afdeling Legal

Dorus Rijkersweg 15

2315 WC Leiden

Nederland

BTW nr: NL002411635B.01

SWIFT: INGBNL2A

IBAN: NL60INGB0678710074

KVK: 28035220

E: info@infotheek.com

T: +31 (0)71 800 1400