Leiden, 23 januari 2017 – Op maandag 23 januari 2017 maakten Infotheek Group en MyCom gezamenlijk bekend de handen ineen te slaan op het gebied van gebruikte IT en telecom hardware. Het refurbished assortiment is vanaf vandaag verkrijgbaar op mycom.nl en in de 15 MyCom winkels.

Infotheek Group, dat in de laatste 25 jaar uitgroeide tot de nummer 1 circulaire  IT onderneming van Europa, zal de hardware aan MyCom leveren. MyCom speelt hiermee in op de groeiende populariteit van gebruikte producten, dat volgens adviesbureau McKinsey inmiddels zo’n 20 procent van de computermarkt bedraagt.

CEO Marco Heestermans legt uit: “Door samen te werken met een professionele speler als de Infotheek Group willen we de Nederlandse consument toegang geven tot de voordelen van refurbished producten. We zien al dat de moderne consument bewuster omgaat met de aanschaf van producten en de duurzame aspecten in toenemende mate in acht neemt. Tegelijkertijd zien we al langere tijd een shift plaatsvinden waar gebruik belangrijker wordt dan bezit. Ik geloof dan ook dat in 2020 zeker 35% van alle verkochte elektronica eerder ‘gebruikt’ zal zijn”.

De refurbished iPhones, iPads, laptops, desktops en monitoren dragen het Approved Selection keurmerk en zullen worden aangeboden in drie gradaties. Het keurmerk werd in 2010 door Infotheek Group gelanceerd om de hoogwaardige kwaliteit en veiligheid van hergebruikte producten te kunnen waarborgen.

Nanne van der Burg, Operations Director bij Infotheek Group vertelt: ‘’Het refurbishen van gebruikte apparatuur is waar Infotheek Group groot mee geworden is. Het verlengen van de levensduur van IT-producten is dan ook al 25 jaar onze core business, waarmee we tot op de dag van vandaag een belangrijke rol spelen op de Europese IT-markt.”